NOU:N EDUSTUSURHEILIJAT KALEVAN KISOISSA JOENSUUSSA 4.8-7.8.2022

14.9.2022

Alkuasetelmat.


NoU:n joukkue Tampereen Kalevan kisoissa koostui kahdesta mies kiekonheittäjästä, Ville ja Kalle Kiviojasta. Karsintakilpailu pidettiin lauantai aamupäivällä klo 11:30 alkaen. Karsintaraja Kilpailussa oli 50,00 m. Alkuasetelmat olivat sellaiset, että Ville Kivioja oli tilastoissa 15. ja Kalle Kivioja oli sijalla 11. Villen kausi on ollut käytännössä ”jäähdyttelyä”, Kallella myös vähän alavireinen verrattuna edelliseen kesään ja hyviin halliheittoihin. Toki ei ollut päässyt kisaamaan yhtään kisaa kesäkaudella ”tuorein jaloin ” vaan aina suoraan työpäivän päälle suoraan.

Karsintakilpailussa Ville Kivioja heitti ensimmäisellään teknisesti onnistuneen mutta tehoiltaan ”rauhallisen/varovaisen” 45,91. Kalle Kiviojan ensimmäinen karsintaheitto oli kohtalaisen hyvä 47,62. Toisella kierrokselle Ville lisäsi vauhtia mutta kova vastatuuli nosti kiekon ”sirkkeliksi tulos 45,06. Kalle latasi toisellaan kauden parhaansa 48,05 ja sillä pystyi jo olemaan luottavainen jatkopaikan suhteen vaikkei karsintaraja ylittynytkään. Kolmannella kierrokselle Ville onnistui taas teknisesti paremmin mutta heitossa oli mittaa 45,65. Ville oli sillä hetkellä sijalla 10. eli menossa jatkoon mutta useita heittäjiä oli vielä jäljellä jännättäväksi. Kallen kolmas 45,71 mutta oli selvää, että jatkopaikka oli plakkarissa. Villen 10.sija kesti kolmen heittäjän ”hyökkäyksen” mutta viimeisenä mahdollisena pudottajana Piikkiön kehityksen nuori mies Juho Suominen latasi kolmannellaan uuden ennätyksensä 47,44 ja pudotti Villen loppukilpailusta            

Loppukilpailu:

Miesten kiekonheiton loppukilpailu heitetiin kisojen viimeisenä päivänä klo 13:05

Kalle Kivioja avasi hienosti kauden parhaallaan 50,56 joka antoi aika varman olon siitä, että paikka viimeisille kierroksille tuli lunastettua. Kallen toinen heitto epäonnistui ja Kalle astui sen yli. Kalle oli toisen kierroksen jälkeen edelleen sijalla 3. Kolmannellaan Kalle taas mukavasti 48,89 vaikka heitto oli tosi matala. Kallen 4. ja 5. heitto ”kaatuivat” vasemmalle ja menivät molemmat vasemmasta sektorista ohi. Sillä välin Tampereen pyrinnön nuori mies Nuutti Heikkilä paransi 3. heitolla 51,36 4. 51,67 ja lopulta 5.kierroksella lukemiin 52,52. Keuruun Kisailijoiden Veikko Laitinen heitti viimeisellään myös ohi Kallesta tuloksella 51,17 ja Piikkiön Nuori mies Juho Suominen 4.kierroksella Kallesta sentin päähän tulokseen 50,55. Näihin Kalle vielä pääsi vastamaan viimeisellään, heitto onnistui mainiosti mutta tuntui, että koko kisan ajan puhaltanut hyvä kiekkotuuli puuttui juuri sillä kohtaa ja viimeinen heitto kantoi 49,60. Tuloksena kuitenkin Kallen uran paras sijoitus Kalevan Kisoissa eli 5. sija kauden ylivoimaisesti parhaalla tuloksella, joten tähän voidaan olla täysin tyytyväisiä.  

NoU:lla oli siis kaikkiaan 2 hengen joukkue Joensuun Kalevan Kisoissa 2022 ja saavutuksena 1. pistesija.  

NoU:n pieni joukkue menestyi kauden tasoon ja alku asetelmiin nähden hyvin. Toki Villen karsiutuminen oli pieni pettymys, mutta siihen osattiin tilastojen valossa valmistautua. Kalle paransi huimasti tekemistään kauden aikaisempaan tasoon. Mitali olisi tietysti vaatinut huippu onnistumisen.