Kalle Kivioja 5. sijalle Kalevan Kisoissa

1.8.2023

NoU:n joukkue Tampereen Kalevan kisoissa koostui yhdestä mies kiekonheittäjästä, Kalle Kiviojasta. Karsintakilpailu pidettiin lauantai aamupäivällä klo 10:50 alkaen. Karsintaraja Kilpailussa oli 49,00 m. Alkuasetelmat olivat sellaiset, että Kalle Kivioja oli tilastoissa sijalla 4. Toki tiedettiin, että Piikkiön Kehityksen nuori lupaus Juho Suominen ei ollut avannut kauttaan vielä 2,0 kg kiekolla. Kallella oli kauden aiemmat kisat kulkeneet ihan mukavasti.

Karsintakilpailussa Kalle Kiviojan ensimmäinen karsintaheitto oli kohtalaisen hyvä 47,06 mutta se ei vielä täyttä varmuutta loppukilpailupaikasta antanut. Kalle latasi toisellaan yli karsintarajan 49,55 ja saattoi siirtyä keskittymään loppukilpailuun. Kallen sijoitus karsintakisassa oli 6. 

             

Sunnuntai 30.7.2023

Loppukilpailu:

Miesten kiekonheiton loppukilpailu heitettiin kisojen viimeisenä päivänä klo 13:00

Kalle Kivioja avasi hienosti kauden parhaallaan 51,04 joka antoi varman olon siitä, että paikka viimeisille kierroksille tuli lunastettua. Kallen toinen heitto 46,94. Koska Kallella oli eritäin hyvä aloitus alla pyrittiin saamaan vähän ehkä riskilläkin vielä parempaa tulosta, mutta tekniikka hiukan hajosi ja tuloksena oli kolme ruksia ja viimeisellä heitolla mittautettu 46,58. Sillä välin Piikkiön Nuori mies Juho Suominen 1.kierroksella Kallesta 4 sentti ohi ja myöhemmin vielä 4.kirroksella ennätykseensä 51,67. Tuloksena kuitenkin Kalle sivusi uransa parasta sijoitusta Kalevan Kisoissa eli 5. sija kauden ja Kallen Kalevan Kisojen  parhaalla tuloksella, joten tähän voidaan olla täysin tyytyväisiä.   

NoU:lla oli siis kaikkiaan 1 hengen joukkue Joensuun Kalevan Kisoissa 2023 ja saavutuksena 1. pistesija (4. Kalevanmalja pistettä).  

NoU:n pieni joukkue menestyi kauden tasoon ja alku asetelmiin nähden hyvin. Kalle osoitti hyvää suoritusvarmuutta. Pykälää parempi sijoitus olisi tietysti vaatinut huippu onnistumisen ja mitalisijat karkasivat aika kauas.